Sunday, November 3, 2013

Το "έξυπνο" εμφύτευμα


Oι μη επεμβατικές μέθοδοι κερδίζουν ολοένα έδαφος, καθώς είναι σύντομες και αποτελεσματικές. Για πολλά χρόνια γίνεται προσπάθεια ώστε να βρεθούν  ασφαλείς και με μεγάλη διάρκεια μέθοδοι, που αντιστρέφουν τη γήρανση του προσώπου. Η ιδανική μέθοδος θα γέμιζε τις ρυτίδες που δημιουργούνται φυσιολογικά και θα επανέφερε τον όγκο και τη χαμένη φρεσκάδα των ζυγωματικών και των χειλιών. Θα ήταν επίσης ασφαλής και απολύτως βιοσυμβατή με τον οργανισμό. Και τελικά θα έπρεπε να διαρκεί για χρόνια. Μέχρι σήμερα καμιά μέθοδος δεν ανταποκρίνεται απόλυτα σε αυτές τις υψηλές απαιτήσεις. Το Radiance, ένα νέο συνθετικό ενέσιμο εμφύτευμα, είναι το μοναδικό απολύτως ασφαλές, με την πλέον μακροχρόνια δράση, για την  αναζωογόνηση του προσώπου. Ο πλαστικός χειρουργός κ. Σάββας Κωνσταντόγλου εκπαιδεύτηκε με το διάσημο καθηγητή Ιβό Πιταγκί στο Ρίο ντε Τζανέιρο και σε τέσσερα πανεπιστημιακά νοσοκομεία του Λονδίνου (St Thomas, UCLH και Middlesex, Royal London και Royal Free) και εφαρμόζει το υλικό αυτό στην Αθήνα εδώ και ένα χρόνο, με εξαιρετικά αποτελέσματα. 
   "Το Radiance δεν μοιάζει με κανένα άλλο εμφύτευμα που χρησιμοποιείται στην πλαστική χειρουργική. Δεν είναι σιλικόνη ή σφαιρίδια ή κόκκοι μεθυλμεθακρυλάτης, τα οποία είναι μόνιμα υλικά και δεν μπορούν να αφαιρεθούν σε περίπτωση που υπάρξουν προβλήματα. Το  Radiance δεν είναι ανθρώπινο ή ζωικό παρασκεύασμα, ώστε να μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή και αντίδραση. Δεν είναι βόειο κολλαγόνο και δεν χαλαρώνει τους μύες.  Αντιθέτως, είναι καθαρά συνθετικό υλικό, με ρεκόρ ασφάλειας που ξεπερνά τα 25 χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αποτελείται από ασβεστο-υδροξυπαλατίτη, η δομή του είναι ίδια με αυτή του  ασβεστίου που βρίσκεται φυσιολογικά στον ανθρώπινο οργανισμό, η υφή του είναι κρεμώδης και το υλικό παραμένει μαλακό και  ελαστικό σε όλη τη διάρκεια της ζωής του".
    Πριν από την καθιέρωσή του, δοκιμάστηκε τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ευρώπη. Η χρήση του ξεκίνησε πριν από 25 χρόνια σε άλλες ιατρικές ειδικότητες, όπως η ακτινολογία, η ωτορινολαρυγγολογία, η γναθοχειρουργική, αλλά μόλις τα τελευταία τρία χρόνια χρησιμοποιείται στην αισθητική πλαστική χειρουργική. Δεν έχει αναφερθεί καμιά αντίδραση, ενώ έχει την έγκριση CE της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. 
    "Όταν επιλέξεις να κάνεις μια θεραπεία με το Radiance, μειώνονται οι ανησυχίες που μπορεί να έχει κανείς για άλλα ενέσιμα εμφυτεύματα", σημειώνει ο κ. Κωνσταντόγλου. "Το Radiance είναι συνθετικό υλικό, οπότε δεν μπορεί να μεταδοθεί νόσος με την ένεση. Η βιοσυμβατότητα με τον οργανισμό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται τεστ αλλεργίας, οπότε η θεραπεία μπορεί να γίνει στην πρώτη επίσκεψη. Αρκεί μια ένεση που γίνεται με μία πολύ λεπτή βελόνα, αφού προηγηθεί επάλειψη της αναισθητικής κρέμας EMLA για μισή ώρα, οπότε τα τσιμπήματα γίνονται ανώδυνα". 
    Όταν εμφυτευτεί, το υλικό "χτίζει" τους ιστούς του προσώπου, μειώνει τις ρυτίδες και βελτιώνει την εικόνα, χωρίς να παραλύει τους μύες. Ένας ερεθισμός που δημιουργείται από τα τσιμπήματα της βελόνας -και διαρκεί για μισή μέρα- μπορεί να καλυφθεί με make up. Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση μετά την ένεση, όπως άμεσα ορατή είναι και η αλλαγή. Το  υλικό "στρώνει" καλύτερα μετά από τρεις εβδομάδες, δηλαδή δεν γίνεται πλέον αντιληπτό στην αφή.   
    
    "Σε όλα τα ενέσιμα εμφυτεύματα καλό είναι να γίνεται μια επαναληπτική μισή δόση μετά από  ενάμιση με δύο μήνες", συμπληρώνει ο κ. Κωνσταντόγλου.   
    
    Το Radiance είναι η ιδανική θεραπεία για τις  εξής περιοχές του προσώπου: Ρινοχειλικές ρυτίδες, ρυτίδες τύπου μαριονέτας, βαθουλώματα κάτω από τις σακούλες στα κάτω βλέφαρα, ανάμεσα στα φρύδια, στο περίγραμμα του άνω χείλους, αλλά και για τις ατέλειες όπως οι ουλές που προκαλεί η ακμή ή μια ρινοπλαστική μετεγχειρητικά. Μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί για την επανόρθωση δερματικών ατελειών που έχουν προκληθεί από κάποιο τραύμα. Η χρήση του μπορεί να ξεκινήσει από την ηλικία των 30-35 ετών, όπως στην περίπτωση των ρινοχειλικών ρυτίδων, μέχρι και την ηλικία των 55-60 χρόνων. Το Radiance μπορεί να χρησιμοποιηθεί συνδυαστικά και με άλλες μεθόδους ή να εφαρμοσθεί σε κάποιον που έχει ήδη προβεί ή θα προβεί σε face lift. Μόνο μια μικρή ποσότητα εμφυτεύματος δίνει αποτελέσματα που διαρκούν και έχουν ορατή βελτίωση. Η διάρκειά του είναι συνήθως 1-2 χρόνια, αν και κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάζονται επτά χρόνια για να απορροφηθεί πλήρως. Ωστόσο, η διάρκεια ζωής του εξαρτάται  από την ηλικία, τον τύπο δέρματος, τον τρόπο ζωής και τη δραστηριότητα των μυών κάθε ατόμου. Το κόστος της εφαρμογής  ανέρχεται στο ποσό των εξακοσίων ευρώ.

No comments:

Post a Comment