Saturday, December 7, 2013

Η "ελληνική" μεταστροφή

Περισσότερο σημαντικό από την είδηση ότι η "χρυσή κληρονόμος" και ο αγαπημένος της Αλβάρο Αλφόνσο φέρονται να όρισαν την 3η Δεκεμβρίου του 2005 ως ημερομηνία για το γάμο τους, είναι το γεγονός ότι η Αθηνά Ρουσέλ φαίνεται ότι αρχίζει να ανακαλύπτει ημέρα με την ημέρα τις "ελληνικές ρίζες" της. Ποιος είναι, όμως, ο λόγος της μεταστροφής;


Το περασμένο καλοκαίρι, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ένας αθλητής με τα χρώματα της εθνικής ομάδας ιππασίας της Βραζιλίας είχε ένα ιδιαίτερο λόγο να μονοπωλήσει το ελληνικό ενδιαφέρον. Ο λόγος ήταν η γυναίκα που όλοι περίμεναν να τον συνοδεύει κατά τη διάρκεια των Αγώνων. Η Αθηνά Ωνάση, όμως, προτίμησε να παρακολουθήσει τις προσπάθειες του αγαπημένου της Αλβάρο Αλφόνσο ντε Μιράντα Νέτο από την ηρεμία του διαμερίσματός της στο Βέλγιο, αποφεύγοντας να "αναμετρηθεί" με τους Έλληνες παπαράτσι και τα παγκόσμια ΜΜΕ. Πόσο μάλλον όταν οι τελευταίες εξελίξεις στη σχέση της με τον πατέρα της και οι φήμες για επικείμενο γάμο της με το Βραζιλιάνο γόη θέρμαιναν ακόμα περισσότερο τη ζεστή ατμόσφαιρα του αθηναϊκού καλοκαιριού. Ένα άρθρο στο αμερικανικό Vanity Fair, μάλιστα, ευαγγελίζεται ότι η ημερομηνία του γάμου είναι ήδη καθορισμένη για το Δεκέμβριο του 2005. 
Από το θάνατο της Χριστίνας Ωνάση, στο Μπουένος Αιρες το 1988, η ζωή της Αθηνάς έμελλε να εισέλθει σε μια δεκαπενταετή περίοδο αναμονής, μέχρι δηλαδή να κλείσει τα 18 της χρόνια, οπότε σύμφωνα με τη διαθήκη της μητέρας της η Αθηνά Ρουσέλ θα αναλάμβανε την κυριότητα της μυθικής περιουσίας. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αποχρώσεις αγωνίας, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης παρακολουθούσαν την πορεία του "χρυσού κοριτσιού" δίπλα στον πατέρα της, Τιερί, και τη συστηματική απόκλιση της ανατροφής της  για ορισμένους  από τους όρους της διαθήκης της Χριστίνας. Εκεί υπαγορευόταν ρητώς να μεγαλώσει η κόρη της ως Χριστιανή Ορθόδοξη και να διδαχθεί την ελληνική γλώσσα, ώστε να τη χειρίζεται με άνεση. Στα 14 της χρόνια μάλιστα, το 1999, σε ένα δικαστήριο ανηλίκων της Ελβετίας, η Αθηνά συνοδευόμενη από τον πατέρα της είχε οδηγηθεί στο σημείο να αποκηρύξει οτιδήποτε σχετικά με την κληρονομιά του παππού της και δήλωσε αποστροφή για ό,τι αφορούσε την ελληνική της καταγωγή. 

 
Στην ηλικία των 17 ετών, το "χρυσό κορίτσι" πήρε μια απόφαση που θα ήταν καθοριστική για τη συνέχεια της ζωής της: Αποφάσισε να εγκαταλείψει το σπίτι της στα προάστια της Γενεύης, όπου ζούσε με τον πατέρα της, τη μητριά της και τα τρία ετεροθαλή αδέρφια της, και να μετακομίσει στις Βρυξέλλες, θέλοντας να αφοσιωθεί στο πάθος της για την ιππασία και τα άλογα. Η Αθηνά, παρότιμεγάλωσε σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, με υψηλή κοινωνικά θέση, δεν επιζήτησε ποτέ τη δημοσιότητα ή την επίδειξη της μεγάλης οικονομικής ευρωστίας της. Ανέπτυξε βαθιά αγάπη για τα άλογα και αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτά. Γράφτηκε στη σχολή του διάσημου Βραζιλιάνου ιππέα Νέλσον Πεσόα, όπου γνώρισε τον Αλβάρο Αλφόνσο ντε Μιράντα Νέτο, ένα Βραζιλιάνο ο οποίος είχε στεφθεί Ολυμπιονίκης με τη σημαία της χώρας του στο Σίδνεϊ και στην Ατλάντα. Ο Αλβάρο είναι γόνος επιχειρηματικής οικογένειας της Βραζιλίας και όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με την ιππασία, εγκατέλειψε το σχολείο, για να κάνει πρωταθλητισμό, στηριζόμενος στην οικονομική υποστήριξη των γονιών του και των χορηγών που εξασφάλισε, καθότι ταλαντούχος στο άθλημα. Σήμερα, η εικοσάχρονη Αθηνά ζει στο Σάο Πάολο μαζί με τον άνδρα που κατάφερε να μονοπωλήσει την καρδιά της και να της μεταμορφώσει  όπως φαίνεται  την προσωπικότητα. Ο γοητευτικός Αλβάρο είναι 12 χρόνια μεγαλύτερος από την Αθηνά και έχει ήδη μια κόρη, τη Βιβιάν, από τη σχέση του με τη Σιμπέλ Ντόρσα, μοντέλο από τη Βραζιλία, την οποία δεν παντρεύτηκε ποτέ. Τούτο, όμως, δεν φάνηκε να πτοεί την Αθηνά, η οποία μοιάζει να απολαμβάνει τη συμβίωση και τον έρωτα στο πλάι του. Μιλάει ήδη πορτογαλικά επίσης μιλάει αγγλικά, γαλλικά και σουηδικά έχει αγοράσει ένα διώροφο διαμέρισμα στο Σάο Πάολο και, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στο Vanity Fair, ετοιμάζεται να παντρευτεί τον εκλεκτό της καρδιάς της στις 3 Δεκεμβρίου του 2005. Ο "Ντόντα", όπως αποκαλεί εκείνη χαϊδευτικά τον Αλβάρο, έχει δεχθεί κριτική για την αγνότητα των προθέσεών του κυρίως από τον κύκλο του πατέρα της, Τιερί Ρουσέλ, εξαιτίας του ρόλου που παίζει στη μεταστροφή του χαρακτήρα της νεαρής κληρονόμου τα τελευταία χρόνια. Μια μεταστροφή η οποία φαίνεται να κοστίζει στον πατέρα της τόσο ηθικά όσο και υλικά, όπως αναφέρουν οι επικριτές του...  

 
Με την ενηλικίωσή της η Αθηνά είχε δώσει πλήρη νομική εξουσιοδότηση στον Τιερί Ρουσέλ για τη διαχείριση της περιουσίας που μόλις είχε κληρονομήσει, περιουσία της τάξεως των  τουλάχιστον  οκτακοσίων εκατομμυρίων δολαρίων. Η Αθηνά περιέβαλε με πλήρη εμπιστοσύνη τον πατέρα της και δεν έδειχνε κανένα ενδιαφέρον για την αμύθητη περιουσία της μητέρας της ή για την ιστορία του ονόματός της.

1 comment:

  1. P.S. Hey, if you have some time, do drop by and give support to join our giveaway. We're giving out an iPad Air to a lucky winner for Christmas. You could be the lucky one too =)

    ReplyDelete